Изборите на пролет не са поредните избори. Те ще решат съдбата на България в следващите десетилетия и ще покажат на нас самите и на света що за хора сме. Изборът тази пролет не е политически, а морален. За първи път от няколко десетилетия избираме ценности.

Този път гласуваме за
Правото на живот за всеки
Правото на достоен живот за всеки
Правото на свободен достоен живот за всеки

И като казвам „всеки“ – изборът ни излиза извън границите на България. Изборите тук са нашето послание към света. С тях ще покажем на останалите що за хора сме. Ще докажем на себе си що за хора сме.

Аз съгласен ли съм да бъдат убивани цивилни, жени и деца?
Аз съгласен ли съм да бъдат отвличани деца от семействата им?
Аз мразя ли затиснатите под руините на домовете им жени и деца, бивши мои поробители?
Аз мразя ли другите, защото не са като мен?

Отговаряме на тези въпроси с гласа си тази пролет.

Ако гласът на жестокостта, омразата и смъртта надделее, ни чакат тъмни времена.

Ако гласът на апатията надделее – също.

Защото с тези избори отговаряме и на въпросите: Аз мога ли да остана безразличен? Безразличен към смъртта на деца? Към мъката на децата, загубили родителите си? Към мъката на родителите, погребали децата си? Мога ли да съм безразличен към сляпата омраза, която утре може да ме застреля във входа?

Защото ако аз не изляза да гласувам, значи съм безразличен към всичко това. Що за човек съм аз тогава? Какво ми се е случило?!

За последното десетилетие сме намалели с 525 000 души. Ако запазим същите темпове, последният човек на тази територия ще загине след 130 години. Моят внук е последният човек. Аз познавам последният човек. Последният човек.

Гласуваме за спасението. Ама не за спасителя, а за спасението – онзи колективен акт, в който всички ние участваме, а политиците са просто инструментът, който държим в ръката си.

Аз избирам. Избирам
Любовта
Единението
Мира
Свободата
Достойнството

И за да съм пределно ясен, за да няма капка съмнение как се изразяват тези стойности:
Русия днес е Германия през 1940 – фашистка държава, сееща разединение, омраза и смърт не само в Украйна, но и в целия свят чрез огромната си пропагандна машина. Нейни преки (някои от тях явни, други – скрити) говорители днес в България са:
• Националният предател Румен Радев
• Партия „Възраждане“
• БСП
• Партия „Има такъв народ“
• Коалиция „Заедно“
• Партия „Български възход“
• Партия „Атака“
• НДСВ

Всеки, който гласува за тях, застава на страната на смъртта и омразата.
Който не гласува – също.

Символите на корупцията в България, които не веднъж са демонстрирали, че са по-склонни да защитават частен икономически интерес пред общия национален, са:
• ГЕРБ
• ДПС
• БСП

ГЕРБ и ДПС не са фашисти, но искам ли да живея в държава, в която икономическите интереси на шепа хора са поставени преди моето здравето и просперитет? Аз избирам.

Избирам
Любовта
Единението
Мира
Свободата
Достойнството

Ти какво ще избереш?

Вашият коментар